Bridge spelen in Zoetermeer

Clubcompetities

Bij Bridgeclub Tuinen & Akkers Zoetermeer wordt bridge gespeeld in drie lijnen:

• In de A-lijn vind je ervaren spelers met een speelsterkte tot eersteklasseniveau.
  • In de B-lijn spelen bridgers van ongeveer tweedeklasseniveau.
  • In de C-lijn kun je al terecht als je een beginnerscursus gevolgd hebt.

Er zijn vijf competities van elk zes avonden. Na afloop promoveren de bovenste drie van elke lijn en degraderen de onderste drie. Op elke avond kun je meesterpunten verdienen; het aantal is afhankelijk van de plaats waarop je in de stand die avond eindigt.

De Technische Commissie verzorgt de clubavond: alle leden worden opgesteld zo mogelijk met hun partner. Als een lid verhinderd is wordt verwacht dat die zich afmeldt via de NBB-site https://www.nbbclubsites.nl/club/22011/ of in het uiterste geval via de clubtelefoon (06-34409494).

Externe Viertallencompetitie

Eenmaal per jaar kun je meedoen aan de externe viertallencompetitie van het district Delft. In een periode van ongeveer twee maanden speel je dan wedstrijden tegen andere clubs uit de regio. Tuinen & Akkers heeft teams van eerste- en tweedeklasseniveau. Dit seizoen zijn er twee teams gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse. Zie hierover verder bij Viertallen 2017

Laddercompetitie

Voor de mensen die - tijdens de viertallencompetitie - liever op de club spelen, organiseert Tuinen & Akkers tegelijkertijd de zogeheten laddercompetitie. Er zijn dan twee groepen en je kunt per week promoveren of degraderen.

Bijzondere evenementen

Natuurlijk organiseren we ook nog speciale bridgedrives, waaronder ons Voorjaarsdrive (een hele dag bridgen met ook mensen van buiten de club!), het Ruitenboertoernooi, de Paasdrive, de Kerstdrive, de Oliebollendrive en het Zomerbridge.