Bridgen op clubavonden

Bij bridgeclub Tuinen & Akkers Zoetermeer is donderdagavond de clubavond. Er wordt volop bridge gespeeld. De hoofdactiviteiten omvatten:

Clubcompetities

De reguliere clubcompetities worden in drie lijnen gespeeld:

• In de A-lijn vind je ervaren spelers met een speelsterkte tot eersteklasseniveau.
  • In de B-lijn spelen bridgers van ongeveer tweedeklasseniveau.
  • In de C-lijn kun je al terecht als je een beginnerscursus gevolgd hebt.

Er zijn vijf competities van elk zes avonden. Na afloop promoveren de bovenste drie van elke lijn en degraderen de onderste drie. Op elke avond kun je meesterpunten verdienen; het aantal is afhankelijk van de plaats waarop je in de stand die avond eindigt.

Externe Viertallencompetities

Elk najaar kun je meedoen aan de externe viertallencompetitie van het district Delft. In een periode van ongeveer twee maanden speel je dan wedstrijden tegen andere clubs uit de regio. Tuinen & Akkers heeft teams van eerste- en tweedeklasseniveau. Dit seizoen zijn er twee teams gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse. Zie hierover verder bij Viertallen 2017

Laddercompetities

Voor de mensen die - tijdens de viertallencompetitie - liever op de club spelen, organiseert Tuinen & Akkers tegelijkertijd de zogeheten laddercompetitie. Er zijn dan twee groepen en je kunt per week promoveren of degraderen.

Speciale clubavonden

Natuurlijk organiseren we ook nog speciale bridgedrives, waaronder het Ruitenboertoernooi, de Paasdrive, de Kerstdrive, de Oliebollendrive, maar ook Cursussen/worksshops