Over ons

Bridgeclub Tuinen & Akkers is een van de bekendste bridgeclubs van Zoetermeer en is lid van de Nederlandse Bridge Bond.

We bestaan ruim 30 jaar en hebben plaats voor ruim 100 leden inclusief reserves. We spelen het hele jaar door in Buurtcentrum Seghwaert op Dreef (gebouw De Patio).

Voor bridge in Zoetermeer kun je bij vele verenigingen terecht. Bridgen bij Bridgeclub Tuinen & Akkers in Zoetermeer biedt echter nogal wat voordelen:

• Bridgespelers van elk niveau voelen zich direct thuis - op clubavonden spelen we in drie lijnen.
  • Wij zorgen voor reservespelers, zodat je altijd kunt meedoen - ook wanneer je vaste partner een keer uitvalt.
  • Inclusief zomerbridge spelen we het hele jaar door.
  • Onder de bij de Bridgebond aangesloten verenigingen in Zoetermeer is onze contributie per avond de laagste.
  • Als onderdeel van een buurtvereniging hanteren we billijke barprijzen.
  • De sociale betrokkendheid is hoog en een gezellige sfeer gegarandeerd.
  • Ruime speellocatie, ruime parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Doelstellingen

Onze hoofddoelstelling is onze leden een prettige bridgeavond of -middag te bezorgen.
Hierbij willen wij de bridgesport in het algemeen bevorderen.
Ook proberen wij onze leden te ondersteunen als ze hun bied- of afspeeltechniek willen verbeteren.

Activiteiten

Zoals eerder vermeld, proberen wij onze doelstellingen te bereiken door allerlei bridge-activiteiten te organiseren, zoals clubavonden, zondagbridge, zomerbridge, bridgedrives, cursussen en trainingen. Daarnaast zijn er feestelijke wedstrijden, zoals de Paasdrive, de Kerstdrive en de Oliebollendrive.
Zie activiteiten.

Organisatie

Voor het organiseren en uitvoeren van deze activiteiten beschikken wij over een bekwaam en voltallig bestuur, een actieve technische commissie, meer dan voldoende arbiters en vele enthousiaste vrijwilligers, waar we natuurlijk enorm trots op zijn.
Zie organisatie.

Voorzieningen

Wij beschikken over een accomodatie die uitstekend geschikt is om bridge te spelen.
Zie accommodatie.

De Patio beschikt over een ruime (gratis) parkeergelegenheid. Ook met de Randstadrail is de locatie prima bereikbaar: hij ligt op slechts één minuut lopen van het station Seghwaert.

Dat het bridgespelen bij Bridgeclub Tuinen & Akkers zo gezellig is, komt mede doordat we deel uitmaken van de niet-commerciële buurtvereniging Seghwaert Op Dreef (SOD) www.seghwaertopdreef.nl. Een team van vrijwiligers zorgt voor onze prettig ingerichte speelzaal alsmede voor zeer schappelijk geprijsde drankjes en hapjes.

Contributie

Bij Tuinen & Akkers betaal je een contributie van € 52,50. Aangezien we het hele jaar door spelen (ook in de zomer!) ben je dus ongeveer € 1 per avond kwijt. Daarmee is Tuinen & Akkers de goedkoopste bridgeclub van Zoetermeer - tenminste als je naar de bridgeclubs kijkt die bij de Nederlandse Bridge Bond aangesloten zijn. Wij vinden dat belangrijk. Dankzij de kleine afdracht die we aan deze landelijke organisatie doen, kunnen we profiteren van talloze voordelen.
Zie contributie.

Heb je belangstelling om lid te worden?
Er is momenteel geen wachtlijst. Als je dat wilt, kun je dus direct het lidmaatschap van de club aanvragen. Wij zorgen er dan voor dat je altijd met een ander lid of een invaller kunt meespelen. Schroom niet als je nog geen bridgepartner hebt: wij kennen de mensen die ook nog een partner zoeken en we beschikken bovendien over een flinke lijst met invallers. Je kunt altijd een paar avonden zonder verplichtingen proefspelen. Zie pagina lid worden.

Meer informatie vind je op de andere pagina's van deze website. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen.